Es überrascht mich, da ich gerade im Netz ein Abstraktion einer Studie gefunden habe, die in meinen laienhaften Ohren ganz anders klingt. Daher erlaube bitte die Rückfrage, ob Du oder sonstwer frische Kurkuma Wurzel tatsächlich schon verfüttert hast und welche Mengen.
Den Link habe ich nicht mehr, vielleicht finde ich ihn wieder. Es stand jedoch nicht wesentlich mehr drin als das, was ich einer befreundeten Ärztin geschickt habe, weil es für mich nach Verkleben von Blutbestandteilen klang:
Studied activity
Crude proteins were resolubilized in distilled H2O and their concentration was determined according to Bradford's
procedure [11]. Serial two-fold dilutions of the crude protein solutions, in micro titer U-plates (50 μl), were mixed with
50 μl of a 2% suspension of rabbit erythrocytes in phosphate buffered saline (pH 7.2) at r.t. The results were read after
about 1 h when the blank had fully sedimented. The hemagglutination titer, defined as the reciprocal of the highest
dilution exhibiting hemaggluatination, was recorded as one hemagglutination unit [12].
Conclusions
All crude proteins obtained from the Curcuma plants were shown to possess rabbit erythrocytes agglutinating
activity as reported in Table 1. A crude extract of the Curcuma specie Salingalinthong exhibited the strongest
hemagglutinating activity, 2 × 10−5 mg/ml.
Es klingt nicht wirklich gesund... Ich bin verunsichert.
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